Trofeu locul 3
Loc 3 Epilepsy Challenge

A venit si primul podium

Sambata am participat la crosul caritabil Epilepsy Challenge unde am ocupat locul 3 la masculin (locul 5 general). Traseul a avut aproximativ 5km si am scos un timp de 21min:36sec.

Pentru ca nu mai aveam nici o deplasare planificata in acest weekend (dupa retragerea de la Retezat Sky Race) m-am inscris la Crosul Epilepsy Challenge care a avut loc in Parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Ma gandeam ca as putea sa fac un nou record personal pe 5km, dupa ce in martie am alergat 21min:40sec la Timisoara 21k. Avand in vedere ca nu am facut antrenamente de viteza si nici simulari de cursa nu stiam la ce timp sa ma astept. Nu am avut nici o startegie de cursa si urma sa alerg in functie de cum simt ritmul in timpul cursei. Cel mai important a fost sustinerea Retelei de telemedicina in epilepsie, astfel ca taxa de participare a mers in totalitate catre aceasta cauza.

Startul era programat pentru ora 10 astfel ca m-am trezit in jur de 7 dimineata pentru a avea suficient timp de pregatire. Micul dejun a fost format dintr-o banana iar  apoi a urmat o serie de exercitii de incalzire. Pentru ca cei aproximativ 3km de acasa pana in Parcul Romanescu erau perfecti pentru incalzire, am plecat in alergare spre parc. A fost o alergare usoara si in combinatie cu temperatura de afara am transpirat suficient cat sa para ca facusem un efort mare. Am ajuns in parc si m-am dus direct la cortul unde se faceau/confirmau inscrierile. Cand m-a vazut, doamna care se ocupa de inscrieri a exclamat „Ati alergat deja!”.

Cand mai erau 20 de minute pana la start am plecat cu Alexandru la o alergare mai rapida de incalzire. Au fost 1,5 km facuti la un pace de 4:40 iar spre final am bagat cateva sprinturi. Simteam ca sunt pregatit de cursa si asteptam startul.

Ma asteptam la un start rapid astfel ca m-am pozitionat in prima linie pentru start. Dupa ce s-au inscris si ultimii participant a avut loc startul. Se pare ca am avut cel mai rapid start pentru ca m-am detasat putin in prima suta de metri dar am incetinit pentru ca nu mi se parea un ritm sustenabil. Nu am incercat sa ma tin de alergatorii mai rapizi astfel ca eram pe locul 3 cand a venit cineva din spate si m-a depasit. Cred ca am fost aproximativ 100m pe locul 4 pentru ca alergatorul care tocmai ma depasise nu putea sa mentina acel ritm astfel ca a ramas in urma.

Timpul pentru primul kilometru a fost de 4:07 si eram multumit mai ales ca era un kilometru in usoara urcare. Deja planul era sa imi conserv locul 3 astfel ca am incercat sa mentin un efort constant, iar pe urmatorii 2km timpul a fost identitc si anume 4:13. Pe finalul kilometrului 3 am fost depasit de primele doua fete din concurs.

Pe kilometrul 4 imi venea sa abandonez, aveam impresia ca am siretul desfacut la piciorul drept si simteam coapsa dreapta blocata (cred ca a fost o tentativa de crampa). Am scazut putin ritmul, din spate nu simteam ca vine cineva astfel ca am continuat sa alerg si timpul pe kilometru 4 a fost 4:50.

Cand am intrat in ultimul kilometru nu mai simteam probleme la coapsa si am inceput sa accelerez. Daca primul kilometru a fost in usoara urcare, acum aveam parte de o usoara coborare.  A fost cel mai rapid kilometru cu un pace de 3:56. Am incheiat cursa cu un pace de 4:16, a contat mult kilometrul 4 care a fost mult mai slab decat restul cursei.

La finish am primit medalia de finisher iar cineva de la organizatori m-a notat in clasament pentru ca sosisem pe locul 3 la masculin. Am stat 1-2 minute si am plecat la o alergare usoara de revenire impreuna cu Alexandru care sosise pe locul 2. Dupa alergare am observat ca era liber la cortul Kineto Plus asa ca m-am bagat repede la un masaj. A fost la fix masajul pentru ca eram obosit dupa alergare.

Dupa ce au sosit toti concurentii a avut loc festivitatea de premiere. Am primit cupa pentru locul 3, un rucsac, o boxa portabila si o agenda de la Ruris (unul din sponsori).

A fost un eveniment foarte bine organizat cu o participare numeroasa si sper ca vor avea loc editii viitoare. Locul 3 a venit neasteptat si este o motivatie in plus pentru concursurile viitoare.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.