Sosire EcoMarathon 2018
Concurs alergare montana EcoMarathon 2018, Moieciu De Sus.

Am fost la EcoMarathon 2018

EcoMarathon este un concurs la care am luat startul recent, la fel ca anul trecut am participat la proba de Cros 14km (600m diferenta pozitiva de nivel). Mi-am imbunatit timpul de anul trecut cu 4 minute , pozitia in clasament cu 3 locuri si pot spune ca sunt multumit de rezultat.

Concursul a avut loc sambata (5 mai) astfel ca vineri am ajuns in Cheia unde m-am cazat la o pensiune. Cand am ales pensiunea m-am gandit ca cei 3km pana la start sunt perfecti pentru incalzire inainte cursa (trebuie sa recunosc ca nu am luat in calcul varianta in care ar ploua).

Am ajuns printre primii la ridicarea kit-urilor (la Casa de Cultura din Moieciu de Sus). Uitasem sa printez declaratia si am completat o declaratie la fata locului. Procesul de primire al kit-ului a decurs rapid, pentru fiecare concurent era pregatita o plasuta personalizata (nume si numar de concurs) in care se afla tricoul competitiei, numarul de concurs, revista EcoMarathon si alte produse de la sponsori.

Sambata m-am trezit devreme pentru a lua micul dejun (doua banene si cativa biscuiti) cu doua ore inainte de start si o incalzire completa. Incalzirea a inceput cu 15 minute de exercitii urmate de 3km de alergare pana la start. Cu 20-25 minute inainte de start am mai alergat putin si am facut cateva sprinturi. Stiam de anul trecut ca pozitionarea la start este foarte importanta astfel ca mi-am ocupat locul in curtea scolii din Moieciu imediat dupa ce am terminat incalzirea. M-am pozitionat in sectorul de start de 1h:15min – 1h:30min pentru cros, chiar in spatele sectorului rezervat elitelor.

Startul a decurs bine, nu am acelerat foarte mult la inceput si am incercat sa am un ritm pe care sa il mentin pana la podet, unde se intra pe poteca. Am verificat timpul pe ceas la traversarea pe podet si am vazut ca trecusera 17min de la start si am zis ca e ok ritmul. Poteca are aproximativ 2km de urcare (si 2-3 zone de revenire). Am depasit cativa concurenti in aceasta portiune si am ajuns la primul punct de hidratare. Aici am baut un pahar cu apa si am pornit imediat pe drumul forestier. Ritmul de pe coborare a fost bun si recuperam pozitii pe zonele mai plate. Pe urcarea catre punctul 2 de hidratare si alimentare nu am fortat pentru ca stiam ca urmeaza o portiune de asfalt si usoara coborare. A trecut repede aceasta portiune de coborare si eram in fata ultimei zone de urcare, unde am fost cam dezorientat in legatura cu ritmul si nu am mai recuperat locuri in clasament. Pe ultima coborare stiam ca o sa fiu depasit de ceva mai multi alergatori asa ca le-am facut loc cand se apropiau (se alerga pe poteca). La final sunt 500m de asfalt pe care i-am alergat la maxim si am incheiat cursa in timpul de 1h26m19s (locul 70 la general si 38 la categoria de varsta).

La finish am primit medalia si o sticla de apa care a prins foarte bine. Am mai petrecut cateva minute in zona de hidratare si m-am grabit sa ajung la pensiune pentru dus.

Mai tarziu m-am dus pe bucla 3 la final (undeva in ultimul km), unde mai erau si alti concurenti, voluntari, sustinatori care faceau galerie pentru cei care terminau proba de maraton. Mi-a placut aceasta ipostaza noua in care stateam pe margine.

A fost un weekend relaxant, in care mi-a facut placere sa iau parte la o competitie foarte bine organizata. Deja EcoMarathon este in calendar pentru anul viitor (indiferent de data), deocamdata tot proba de cros.

 

Imaginea este de aici si este realizata de Fisheye

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.