Corcova Trail Race 2018
Vin Corcova Rose 2017

Am participat la Corcova Trail Race 2018

Ieri a avut loc Corcova Trail Race, cursa la care am participat pentru a doua oara la traseul Jirov. M-am clasat pe locul 15 la general cu un timp oficial de 1h:20m:36s.

Am ajuns la Crama Roy&Damboviceanu sambata de dimineata cu 40 de minute inainte de start. La ridicarea kit-urilor erau 2-3 persoane la coada astfel ca am intrat repede in posesia numarului de concurs si a kit-ului. In kit se afla tricoul acestei editii care este unul de culoare verde, un baton de la Isostar, diverse vouchere si cel mai important doua sticle de vin. Daca anul trecut in kit era o sticla de 1,5l de vin rose, acum am avut parte de o sticla de 750ml de Jirov Rose si o sticla de 375ml de „Corcova Dessert”, un vin licoros de culoare galbuie.

Mi-am pus repede numarul de concurs si am inceput sa fac exercitii de incalzire. Cu 20 de minute inainte de cursa am facut o alergare usoara pentru a fi cat mai pregatit la start. La start m-am pozitionat in primele randuri pentru a nu avea probleme de trafic la start. Traseul incepea cu 2km de asfalt care fac trecerea din satul  Corcova in satul Cordun. Nu am fortat pe portiunea de asfalt, astfel ca am avut un timp mai bun cu 30-40s decat anul trecut pe primii 2km. Stiam ca in fata mai erau cativa concurenti dar nu aveam idee cam pe ce loc eram in acel moment. Am parasit asfaltul si am intrat pe zona de tranzitie catre padure, unde incepe urcarea. Aici am fost depasit de ‘Thor’, nu stiu cum a putut sa alerge toata cursa cu peruca si imbracat in costum pentru ca era foarte cald iar traseul este in mare parte prin soare.

Dupa urcarea din padure urmeaza o cobrare scurta catre primul punct de hidratare, am fortat pe coborare si am mai avansat un loc insa la punctul de hidratare avut loc o mica regrupare. Astfel am pornit de acolo intr-un grup de 4 alergatori. Am continuat in aceasta formula pe drumul din vie si pentru o scurta perioada prin padure. Tot aici pe o urcare scurta era un grup de sustinatori care faceau galerie pentru concurenti. Mai verificam timpul de pe ceas din cand in cand si parea ca este ok pace-ul, chiar mai bun decat anul trecut. Am traversat via pentru a ajunge in zona helesteului unde se afla pucntul de alimentare. Aici am luat doua pahare de apa, pe unul l-am baut iar pe celalat l-am turnat pe mine.

La acest punct s-a spart grupul de 4 pentru ca 2 dintre noi au ramas sa se hidrateze cu vin rece, astfel ca au facut o oprire mai lunga la punctul de hidratare. Traseul a continuat prin vie unde am reusit sa mai ajung un concurent. L-am ajuns in apropiere de intoarcere, cand se trece pentru a doua oara pe la primul punct de hidratare. Aici eu m-am oprit putin sa beau un pahar cu apa, in timp ce concurentul pe care il ajunsesem a trecut fara sa bage in seama punctul de hidratare. Astfel s-a creat o distanta intre noi pe care nu am mai reusit sa o recuperez.

De la punctul de hidratare am inceput sa urc spre padure, practic ultimii 5km sunt primii 5km parcursi in sens opus. A urmat coborarea din padure unde m-am miscat mai bine decat anul trecut si speram la un timp sub 1h:20min. Am ajuns la asfalt si am incercat sa fortez dar nu mai aveam resurse astfel ca m-am multumit sa mentin ritmul, mai ales ca nu venea nimeni din spate.

Pe acesti ultimi 2km eram cu gandul doar la punctul de hidratare de la final si imi doream sa ajung cat mai repede. Pentru mine astia au fost cei mai lungi kilometrii din cursa dar in final am ajuns la linia de sosire in 1h:20m:36s. Nu stiam pe ce loc sunt in clasament si nici nu aveam telefonul la mine ca sa verific pe site.

Dupa sosire m-am dus imediat in zona de hidratare unde am baut un litru de apa instant. Nu ma simteam foarte obosit dupa cursa cu toate ca traseul a fost mai dificial decat anul trecut. Mai dificil din cauza ploilor din ultima vreme, astfel ca prin padure era destul de ud pe jos. Asta s-a vazut si in timpii finali, castigatorul avand un timp mai slab decat castigatorul de anul trecut, in plus am mai vazut cativa concurenti cu timpi mai slabi decat anul trecut.

Am avansat un loc in clasamentul general fata de anul trecut, locul 15 in loc de 16 iar la categoria de varsta m-am clasat pe locul 7. O clasare mai slaba cu doua locuri fata de anul trecut la categoria de varsta. Sunt multumit pentru ca am reusit sa ma clasez pentru al doilea an consecutiv intre primii 20 de concurenti iar pentru editia urmatoare voi incerca sa vin mai pregatit pentru a avea sanse la o clasare intre primii 10.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*