Obiective alergare 2019
Goals

Ce obiective am pentru 2019

Mai este foarte putin pana pe 1 ianuarie 2019 dar pregatirea pentru noul sezon a inceput deja. Cursele sunt stabilite iar principalul obiectiv va fi in toamna la Bucharest Marathon. De data aceasta tintesc un timp de sub 1h:25min in proba de semimaraton dupa ce in 2018 am ajuns la sosire dupa 1h:32min:23sec.

Am decis sa ma axez si in 2019 pe curse de alergare astfel ca in acest moment nu am nici o cursa de ciclism planificata. Chiar si asa imi doresc sa bifez cateva brevete de anduranta, pe care voi incerca sa le strecor printre pregatirea de alergare.

In 2018 am avut o perioada de cateva saptamani in care am participat la mai multe concursuri si s-a acumulat multa oboseala. La asta s-a mai adaugat si o accidentare care a dus la pauza de 10 zile in care nu am alergat deloc. Pentru a evita astfel de situatii in 2019 voi avea mai mult timp de antrenament si recuperare intre concursuri.

A fost greu sa aleg doar cateva curse la care sa particip dupa ce m-am uitat indelung peste calendarul de competitii de alergare pentru 2019. Pana la urma am ales un mix de concursuri la care am mai participat si competii la care voi participa pentru prima data. Sunt distante pe care le-am mai alergat dar voi ajunge pentru prima data intr-o cursa la altitudini de peste 2000 de metri.

Mai jos sunt obiectivele mele in alergare pentru 2019 (sunt asezate in ordinea in care se desfasoara cursele):

  • 7 Aprilie 2019 – Voi alerga proba de 10km de la UNIQA Asigurari Bucharest 10k & FAMILY RUN (particip pentru prima data la competitie) pentru un nou record personal pe aceasta distanta. Obiectivul este sa cobor pentru prima data sub 40 de minute pe 10km. Consider aceasta cursa ca fiind un pas spre cursa de semimaraton din toamna. Deja sunt inscris la competitie si am scris un articol mai pe larg.
  • 18 Mai 2019 – Lucrurile se complica pentru ca voi lua startul la Transylvania30k, cursa din cadrul Transylvania100k. Cursa are 30km si aproximativ 2500m diferenta de nivel. Atat distanta cat si diferenta de nivel vor fi o noutate si sper sa fac fata cat mai bine. La cursa m-am inscris in luna iulie si tinand cont de faptul ca este prima participare nu urmaresc un anumit timp la sosire. Chiar daca am ajuns de mai multe ori la Bran, pot spune ca nu este doar o cursa noua pentru mine dar si o locatie noua. Nu cunosc deloc traseul si deocamdata nu am planificat nici un antrenament de recunoastere.
  • 6 Iulie 2019 – De data aceasta vreau sa imi imbunatatesc timpul scos in 2018 la proba de semimaraton din cadrul Cozia Mountain Run. De la 2h:21m:39s in acest an, vreau sa ajung la sosire intr-un timp care sa aiba cifra 1 in fata. Mi-am stabilit un obiectiv indraznet de sub 2 ore pentru a avea o motivatie in plus la antrenamente. Astept cu mare interes deschiderea inscrierilor pentru editia 2019 a Cozia Mountain Run.
  • 1 Septembrie 2019 – O cursa care intra in aceeasi categorie cu Cozia Mountain Run pentru ca am alergat proba de semimaraton in 2018 si am un obiectiv care presupune o imbunatatire cu cateva minute bune a timpului. Este vorba de Maratonul Olteniei si imi doresc sa particip din nou la proba de semimaraton. Daca in 2018 am ajuns la sosire dupa 2h:09m:02s, pentru 2019 mi-am propus un timp sub 1h:55min. Inscririle pentru competitie inca nu sunt deschise dar incerc sa fiu la curent cu noutatile.
  • 13 Octombrie 2019 – Am ajuns la principalul obiectiv al sezonului care este proba de semimaraton de la Bucharest Marathon. Deja am participat la mai multe editii ale competitiei iar in 2018 am alergat chiar cursa de semimaraton. Obiectivul pentru aceasta cursa este de sub 1h:25min iar majoritatea antrenamentelor vor fi dedicate acestui obiectiv. La cursa m-am inscris in urma cu o luna si sper ca voi fi in sectorul potrivit la start 🙂

Chiar daca voi avea obiective in curse imi propun sa fiu fairplay in orice moment al cursei cu riscul de a rata obiectivul (de exemplu daca cineva greseste traseul il voi atentiona chiar daca asta poate inseamna un loc mai jos in clasament si cateva secunde pierdute).

Acum ca am obiectivele stabilite nu imi ramane decat sa ma antrenz pentru atingerea acestora. De asemenea imi propun sa scriu pe blog in mod constant despre antrenamente si competitiile la care particip.

Ce obiective ai pentru 2019? Astept raspunsul intr-un comentariu.

Imaginea este preluata de pe Runner’s World Australia and New Zealand.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*