Julian Alaphilippe

Col du Tourmalet sau singurul adversar de care se teme Alaphilippe in Turul Frantei

Julian Alaphilippe a obtinut astazi o victorie impresionanta in singurul contratimp individual al Turului Frantei 2019. Cu aceasta ocazie a mai pus si cateva secunde intre el si Geraint Thomas in clasamentul general. In momentul de fata britanicul este singurul ciclist care se afla la mai putin de doua minute de Alaphilippe in clasament.

Maine urmeaza o etapa in care multi il vad pe francez victima sigura. Practic ar urma sa fie ultima lui zi in tricoul galben. Lucrurile nu sunt atat de simple. In aceste momente Alaphilippe are asupra lui „presiunea Frantei”, dupa ce a aratat in doua sapmatani din Tur.

Este clar ca va trage cu dintii de tricoul galben si il vad cu sanse bune sa pastreze tricoul la finalul etapei de maine. Maine este poate cea mai grea zi care mai sta intre Alaphilippe si castigarea Turului Frantei. Adversarii sai nu isi mai permit sa piarda timpul (si nici timp in clasament) cu Alaphilippe. Asta poate sa duca la o combinatie de panica si teama printre urmaritorii din clasament.

Poate au fost etape usoare pana acum dar sa nu uitam ca Julian s-a descurcat foarte bine in etapa a 6-a pe catararea finala de la „La Planche del Belles Filles”. Mai mult de atat, in utimul kilometru i-a lasat in urma pe majoritatea pretendentilor la tricoul galben. Pe langa asta mai este si evolutia de azi din contratimpul individual, care nu degeaba se mai numeste si „cursa adevarului”.

O lupta intre Alaphilippe si echipa Ineos poate parea inegala. La contratimpul de azi Bernal a pierdut suspect de mult timp, mai ales in prima parte a traseului. Geraint Thomas nu pare sa fi fost in apele sale in etapa de azi. Nu cred ca se astepta cineva sa vina la 15 secunde in spatele lui Alaphilippe. In acest context, in care situatia celor de la Ineos este in ceata, nu ma astept sa mearga maine la un ritm care sa ii puna probleme tricoului galben.

Bineinteles ca mai este si lupta pentru victoria de etapa iar aici as zice ca Thibaut Pinot si Mikel Landa sunt principalii favoriti. Asta daca nu il duc pe Alaphilippe in ultimul kilometru si de acolo se descurca el sa castige etapa.

Tourmalet este un pas important pentru Julian si poate reprezenta transformarea acestuia. Transformarea intr-un „canibal modern” pentru ca totusi la varsta lui, Eddy Merckx castigase „deja” Turul Frantei de 4 ori.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*