Killian Jornet
Killian Jornet la antrenamet pe pista

Coronavirusul pune in pericol recordul lui Yiannis Kouros

Au trecut peste 20 de ani de cand Yiannis Kouros alerga 303.506 km pe un stadion de atletism. Timp in care multi au incercat sa ii bata recordul, printre acestia si cunoscutul Scott Jurek.

Trebuie sa recunosc ca cel mai in masura sa aspire la doborarea recordului mi se pare Jim Walmsley. Acesta a avut alte planuri pentru vara, principalul obiectiv al acestuia fiind recordul de traseu la Hardrock 100. Record care este detinut de Killian Jornet. Tentativa lui Walmsley nu s-a incheiat prea bine iar intreaga poveste se afla in clipul de mai jos:

Revenind la cele 24 de ore, am ramas surprins cand am aflat ca urmeaza o incercare de a bate timpul lui Kouros, chiar din partea lui Killian Jornet. Jornet este bine cunoscut pentru rezultatele obtinute in cursele montane si aproape ca nu exista cursa pe munte in care sa nu porneasca cu prima sansa la victorie.

Pandemia nu a afectat doar planurile de curse ale sportivilor amatori dar si pe cele ale profesionstilor. Curse importante precum UTMB, Western States 100, Hardrock 100, etc. au fost anulate si asta a dus la o eliberare a programului pentru majoritatea sportivilor.

Acest timp liber l-a indemnat pe Killian Jornet sa tinteasca recordul mondial la 24h de alergare pe un stadion de atletism. Pentru asta trebuie sa aiba un ritm mediu de 4m:44s/km. Nu stiu ce procent din populatia planetei poate sa alerge cel putin un kilometru cu acel ritm. M-am uitat pe rezultatele de la editia 2019 a Bucharest Marahton si sub 100 de alergatori au avut un pace de 4m:44s/km sau mai putin in proba de maraton. In proba de semimaraton au fost in jur de 230 de alergatori care s-au incadrat in acel ritm.

Pentru Killian Jornet va fi probabil una dintre putinele curse in care nu porneste ca favorit. S-a antrenat special pentru aceasta cursa, a asteptat o zi cu vreme favorabila. Aceasta a sosit iar maine la 11:30 va lua startul in cursa.

Imaginea este preluata de aici.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*