Declaratie

Coronavirusul si alergarea: Declaratie pentru antrenament

Dupa ce ordonanta militara nr. 3 a intrat in vigoare, activitatea fizica in aer liber a fost restrictionata. Au fost interzise activitatile de grup iar activitatea individuala se poate realiza doar pe baza unei declaratii pe proprie raspundere.

Deja am fost zilele trecute la alergari „pe declaratie”. Am redus distanta alergata si din intensitatea antrenamentelor astfel ca au fost doar alergari usoare. In plus parcurile din oras sunt inchise si nu ramane decat sa alerg prin oras. Au fost unele strazi pe care am alergat pentru prima data si am incercat sa maximizez traseul incat sa nu fac ture pe un circuit.

Am remarcat o scadere mare (as zice 70 – 80%) a traficului auto dar si o crestere a celor care ies la plimbare cu animalele de companie. In forma actuala ordonata militara nr.3 le permite celor care au animale sa iasa in apropierea locuintei oricand.

Alergarile de pana acum au decurs bine, am alergat in zilele insorite. Chiar daca temperatura a fost ok pentru intervale sau tempo ar fi greu de realizat astfel de antrenamente cand sunt parcurile inchise. In cel mai bun caz portiunile de trotuar dintre intersectii sunt de 200-300 de metri. La asta se mai adauga si autoturisme parcate pe trotuar.

Pe langa alergarile usoare facute afara, mai acumulez si kilometri de pedalat pe hometrainer. Am preferat varianta de antrenamente pe hometrainer pentru a limita deplasarile afara.

Din estimarile actuale (stire originala) situatia curenta o sa mai dureze cateva saptamani bune. Pana atunci spor la antrenamentele individuale si multa sanatate.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*