E semimaraton la Craiova? Ma inscriu si eu

E pe bune si duminica 4 noiembrie voi alerga la Semimaratonul Craiovei pe un traseu pe care am alergat multe alergari de antrenament. Pe langa proba de semimaraton competitia mai are curse de 14km, 7km si semimaraton stafeta. Plus alte curse pentru copii, cursa populara, cursa fotoliilor rulante si chiar un „canicros”.

De competitie am aflat la cateva zile dupa ce am alergat semimaratonul din cadrul Bucharest Marathon. Intr-o seara mi-a aparut pe facebook la „Page suggestions” Semimaratonul Craiovei si am intrat imediat pe pagina pentru mai multe detalii. Dupa ce am consultat site-ul competiei am vazut exact despre ce este vorba si nu mi-a luat foarte mult pana m-am decis sa particip.

Inca resimteam oboseala de dupa cursa de la Bucuresti si am luat in calcul sa ma inscriu la proba de 14km. Pana la urma, dupa ce am vazut si traseul (care este mai plat decat la Bucuresti) am decis sa alerg semimaratonul. Astfel voi incerca sa profit de antrenamentele pentru Bucharest Marathon si sa cobor sub 1h:30min dupa ce la Bucuresti am avut un timp de 1h:32m:23.

Competitia este una cu scop caritabil astfel ca la inscriere concurentii au posibilitatea sa aleaga cauza pe care vor sa o sustina.

Cum ma voi descurca in cursa este o necunoscuta si pentru mine. Este prima data cand ma vad in situatia de a alerga doua probe de semimaraton pe sosea la doar 3 saptamani distanta. La ultimele alergari pare ca am scapat de oboseala acumulata la cursa de la Bucuresti insa ramane de vazut daca ma voi putea sustine ritmul de 4:15min/km timp de 21km.

Timp foarte mult de antrenamente specifice nu am la dispozitie, dupa ce in ultimele doua saptamani am redus numarul de kilometri si m-am axat mai mult pe refacere. Acum in saptamana cursei voi face aceleasi antrenamente pe care le-am facut si inainte de Bucuresti (pentru ca au functionat bine din cate se pare).

Ziceam de traseu ca este mai plat decat cel de la Bucuresti insa mai este o diferenta importanta in faptul ca traseul este o bucla de 7km care va fi parcursa de 3 ori. Bucla este pe traseul Sala Polivalenta – Parcul Tineretului – o tura de parc – Sala polivalenta. Traseul imi place pentru ca are linia dreapta Polivalenta – Tineretului de aproximativ 2km iar pe tura din parc nu este nici un ac de par.

Semimaratonul Craiovei este la prima editie si este una dintre putinele competitii de o asemenea anvergura organizate in Craiova. Sper ca va fi o prezenta numeroasa la cursa asa cum am vazut in alte orase in care am participat la diverse competitii.

Ne vedem la start.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*