alergare pe ninsoare
Alergare pe ninsoare

Inapoi la ritmul de antrenament

Au trecut aproape doua saptamani din noul an, perioada in care am revenit la antrenamente constante. Repausul activ din decembrie cand am avut destule zile fara antrenamente a trecut si sunt pregatit pentru a relua antrenamentele.

Este perioada in care antrenamentele sunt conditionate de temperatura sau zapada de afara. Astfel inca nu am facut un long run in 2019 sau antrenamente de viteza.

Alergarea de joi prin zapada proaspata a fost similara cu o alergare prin noroi si musculatura a fost mai solicitata decat in mod normal. Ce am remarcat in timpul acestei alergari este ca sansele sunt din ce in ce mai mici sa fiu singurul care alearga in Gradina Botanica indiferent de vreme. Mai era un grup de 3-4 alergatori si surprinzator de multe persoane la plimbare prin ninsoare.

Din antrenamentele de anul trecut am invatat ca este important sa alerg in luna ianuarie chiar daca distantele sunt mai scurte iar ritmul este unul lejer. Ianurie reprezinta rampa de lansare pentru restul anului si incerc sa strang 3-4 ore de pedalat (cu bicicleta pe hometrainer) in fiecare saptamana pe langa antrenamentele de alergare.

Ce antrenamente iti place sa faci in luna ianuarie? Astept raspunsul tau intr-un comentariu.

Despre Radu 76 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*