Turul Frantei
Turul Frantei

Incepe Turul Frantei 2018

Azi incepe Turul Frantei cu o intarziere de o saptamana pentru ca organizatorii au decis sa nu se suprapuna foarte mult cu Campionatul Mondial de fotbal. In aceasta saptamana Froome a fost declarat „curat” si va lua startul in cursa.

De cativa ani urmaresc fiecare editie a Turului Frantei si astept cu nerabdare startul competitiei. Traseul este unul variat, care ar trebui sa ne ofere spectacol in fiecare zi. Vom avea parte si de o etapa cu pavate, mai exact etapa a 9-a se va incheia pe velodromul din Roubaix dupa ce va trece peste mai multe sectoare de piatra cubica. Ramane de vazut daca Froome a invatat ceva din 2014 cand abandona Turul din cauza unei cazaturi in padurea Arenberg, intr-o etapa cu pavate si ploaie.

Ca in fiecare an Sky vine cu cea mai puternica echipa din concurs dar sunt cateva echipe dedicate in totalitate luptei pentru clasamentul general astfel ca Richie Porte, Romain Bardet si Rigoberto Uran vor avea parte de suportul total din partea colegilor.

Froome este considerat principalul favorit insa ramane de vazut cum il va afecta prezenta in Turul Italiei. Dintre adversarii sai il vad pe Richie Porte ca fiind cel mai periculos, urmat de Romain Bardet. Pentru Uran, ma tem ca va rula din nou prea defensiv si asta s-ar putea sa il coste prezenta pe podium la Paris.

Mi-ar placea sa vad in lupta pentru victorie si un ciclist care nu se afla pe lista de favoriti si aici ma gandesc in primul rand la Primoz Roglic, care are o victorie de etapa in editia de anul trecut.

Pentru sprinturi este greu de anticipat cine va castiga cele mai multe etape, insa cred in final se va vedea superioritatea echipei Quick-Step si Gaviria va obtine tricoul verde.

Tricoul de cel mai bun catarator cred ca va fi castigat de Thomas de Gendt, care are un stil ofensiv si cu siguranta va fi prezent in multe evadari.

Pentru tricoul alb, de cel mai bun tanar, mizez pe faptul ca va fi adjudecat de un ciclist francez. Nu am in minte un nume, insa sunt cativa cu potential si va fi o lupta deschisa pana pe final.

Voi incerca sa urmaresc finalul fiecarei etape iar in weekend chiar mai mult, mai ales ca vor fi etape de munte. Sper ca va fi o editie a Turului fara incidente si cel mai bun va castiga.

Imaginea este preluata de aici.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.