Elia Viviani campionul Italiei la ciclism
Elia Viaviani

Italienii in cautarea unui „salvatore della patrie” in Turul Italiei

Azi incepe o editie a Turului Italiei in care cea mai buna varianta pentru o victorie la general pentru italieni ar fi sa il „urce” pe Toto Schillaci pe bicicleta. La asta se reduc sperantele de victorie in fata unor ciclisti precum Primoz Roglic, Tom Dumoulin sau Miguel Angel Lopez.

La o privire aruncata peste lista de start, Vincenzo Nibali pare o varianta buna pentru victorie. Dar este singura pentru italieni iar intr-o cursa de 3 saptamani se pot intampla multe. Nibali este in creste de forma in ultimele saptamani insa nu este suficient pentru a emite pretentii la victoria finala.

„Rechinul” nu se afla in mod clar printre primii 3 (poate chiar primii 5) favoriti la victorie in conditiile in care adversarii sai sunt in forma foarte buna. Dintre acestia Roglic a aratat de „neatins” in acest sezon. Slovenul a dominat cursele in care a participat, reusind sa castige UAE Tour, Tirreno-Adriatico si Turul Romandiei.

Tom Dumoulin a petrecut majoritatea timpului in cantonament si a participat la putine curse pana acum. Cu 3 contratimpuri individuale ar fi incorect sa il excludem pe olandez de pe lista scurta de favoriti. Cum Giro incepe cu un contratim, nu este exclus sa il vedem chiar de azi pe Dumoulin imbracat in tricoul roz.

Daca slovenul si olandezul au contratimpul de partea lor, britanicul Simon Yates pur si simplu se considera principal favorit la victorie. Cand spune asta invoca faptul ca se afla la nivelul din Turul Spaniei de anul trecut. In plus are alaturi de el o echipa foarte puternica.

In aceste conditii Vincenzo Nibali nu poate decat sa spere la un „Colle Dell’Agnello”, locul unde Kruiswijk a cazut si a pierdut Giro in 2016.

Mai exista un candidat pentru titlul de „salvatore della patrie” dar acesta nu poate castiga Turul Italiei. Este vorba chiar de campionul Italiei, Elia Viviani care se afla in Giro pentru victorii de etapa. Poate deveni eroul italinilor cu un numar cat mai mare de victorii de etapa.

Cine crezi ca va castiga Turul Italiei 2019? Astept raspunsul tau intr-un comentariu.

Imaginea este preluata de pe Cyclingnews.

Despre Radu 76 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*