Alergare de weekend

Jurnal de vaccinare: Primele antrenamente dupa vaccin

Au trecut 6 zile de la vaccinare iar antrenamentele au decurs normal in aceste zile. Am inlocuit unele alergari cu antrenamente de ciclism pe hometrainer dar asta a fost si datorita conditiilor meteo (in special vant puternic).

Revenind la primele ore de dupa vaccinare, a inceput sa ma doara bratul stang la 4-5h dupa intepatura. Durererile nu erau foarte intense si nu mi-au afectat somnul. A doua zi de dimineata durerile mai crescusera in intensitate si in functie de cum miscam bratul durerea se intensifica. Am fost nevoit sa anulez alergarea din acea dimineata in speranta ca asa voi scapa mai repede de inflamatie.

Acest efect secundar, ce consta in durere la locul administrarii dozei de vaccin apare la majoritatea celor care se vaccineaza. Durerea a ramas pe toata durata zilei si as estima ca a atins punctul maxim la 20-22h dupa administrare. Asta nu m-a impiedicat sa pedalez pe hometrainer, astfel la 24h dupa vaccinare am finalizat un antrenament de 1h pe bicicleta. Pe durata antrenamentului nu am simtit nici un moment ca pedalez cu dificultate mai mare decat in trecut cand am mai facut acest tip de antrenament.

Durerea a disparut aproape in totalitate miercuri de dimineata. Mai simteam un disconfort doar cand ridicam bratul peste nivelul umarului. Chiar si in aceste conditii am preferat sa planific pentru joi antrenamentul de forta. Antrenament care a inclus si exercitii pentru brate. La fel ca antrenamentele de bicicleta, si acest antrenament de forta a decurs normal.

Rotunjind putin, pot spune ca a disparut dupa 48h durerea de brat iar alte efecte secundare nu am remarcat. Maine incepe o saptamana in care voi avea un volum mai ridicat de antrenamente. Ramane de vazut daca voi mai avea ceva de scris pe acest subiect, al vaccinarii pana la rapel.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*