Bucharest Marathon
Bucharest Marathon

M-am inscris la Maratonul International Bucuresti 2018

Peste o luna voi lua startul la proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon. Va fi a treia participare la acest eveniment dupa ce in ultimii doi ani am alergat la proba de stafeta.

M-am inscris la competitie din dorinta de a alerga un nou semimaraton pe sosea. Precedentul (si singurul) semimaraton alergat a fost la Brasov anul trecut (timp 1h:45min). A trecut mai mult de un an de atunci si intre timp am participat mai mult la competitii de trail run.

Alegerea Bucharest Marathon a venit destul de usor pentru ca sunt putine competii de asfalt in perioada de toamna, singura competitie care mi-a mai facut cu ochiul a fost Transilvania Half Marathon de la Cluj. Pana la urma distanta prea mare pana la Cluj si-a spus cuvantul si m-am inscris la cursa de la Bucuresti.

In momentul de fata sunt in perioada de pregatire pentru semimaraton. Este o perioada cam scurta de pregatire pentru ca dupa Maratonul Olteniei a urmat o saptamana mai lejera. Daca excludem si saptamana cu Bucharest Marathon mai raman 5 saptamani de antremente intense intre cele doua competitii.

Foarte mult nu se poate imbunatati in 5 saptamani insa mizez pe o crestere a andurantei prin alergarare lunga din weekend si prin cresterea numarului de kilometrii alergati intr-o saptamana. La alergarea lunga urmaresc mai mult durata alergarii decat distanta. Astfel saptamana trecuta am facut o alergare de 1h:40min iar pentru zilele urmatoare am in plan o alergare de 2h.

Pentru viteza voi avea cate o alergare pe saptamana. Voi alerga intervale mai mari, specifice pentru probele pe disntante mai lungi. Marti am avut un antrenament cu 3 intervale de 2km iar pentru saptamanile urmatoare vor fi si alergari de 3x3km sau 2x4km.

Traseul de la Bucuresti il cunosc destul de bine si din ce am vazut pe Strava se vor aduna aproximativ 100-150m de urcare in total. Sunt multe linii drepte pe traseu iar partea de inceput este mai virajata si sper sa evit aglomeratia de la start. Inca nu stiu in ce sector ma voi afla la start dar sper ca voi fi in primul sector dupa elite.

Strategia pentru cursa o voi face in ultima saptamana, in functie de cum am simt la antrenamente. Tot atunci o sa imi fixez si un obiectiv de timp pentru cursa si un plan de pacing pe portiuni din cursa. Voi reveni cu mai multe detalii inainte de cursa.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*