Transylvania 100 2019
Transylvania 100 2019

M-am inscris la Transylvania100k 2019 – proba de 30km

Deja am inceput sa planific competitiile la care voi participa anul viitor si prima cursa la care m-am inscris este proba de 30km (Transylvania30k) din cadrul Transylvania100k. Este pentru prima data cand particip la o cursa mai lunga de semimaraton.

Weekend-ul 17-19 mai 2019 va fi unul plin de actiune la Bran pentru ca se vor desfasura mai multe curse: 100km (Transylvania100k), 80km (Transylvania80k), 50km (Transylvania50k), 30km (Transylvania30k) respectiv 20km (Transylvania20k). Vineri este zi de ridicat kit-uri iar sambata si duminica se vor desfasura cursele. Pentru proba de 30km starul are loc sambata la ora 9.

Traseul are 30km si aproximativ 2500km diferenta pozitiva de nivel care trebuiesc parcursi in timpul limita de 12 ore. Pe langa acest timp, mai exista un timp limita de 4 ore pentru a ajunge la punctul de control de la Cabana Malaiesti. Cursa este una de sky running pentru ca ajunge pana la 2311 metri altitudine, iar majoritatea traseului se afla la peste 1500m altitudine.

Pentru participarea la Transylvania30k este nevoie de experienta in curse montane, fiind trecut si in conditiile de inscriere. Aceasta experiente se refera la curse incheiate anterior si difera in functie de proba. Pentru a participa la cursa de 30km, este necesar sa ai incheiata o cursa de cel putin 20km si 1000+ metri diferenta de nivel.

Proba de semimaraton de la Hercules Marathon 2017 a cazut la fix. Aceasta fiind la momentul inscrierii singura cursa la care am participat si indeplinea conditiile de distanta si diferenta de nivel pentru Transylvania30k. Intre timp pe aceasta lista s-a mai adaugat si Cozia Mountain Run, dar aveam deja aveam inscrierea validata pentru cursa de 30km.

Transylvania30k este o provocare noua pentru mine din punct de vedere al distantei, diferentelor de nivel si al altitudinii la care se desfasoara. Nu am mai participat la concursuri la care sa se ajunga la peste 2000m altitudine. Voi incerca sa abordez cursa la un ritm sustenabil si nu vreau sa imi setez un obiectiv de timp sau pozitie in clasament. Pentru o prima participare este suficient sa vad traseul si sa ma acomodez cu conditiile din zona.

Imediat dupa inscriere, am inceput sa caut cazare si astfel am dat de o pensiune din Bran care este aproape de zona de start (startul se da din aproprierea Castelului Bran). Am rezervat o camera iar acum nu imi ramane decat sa ma pregatesc pentru cursa. Pe langa antrenamente trebuie sa imi pun la punct si echipamentul de concurs. In regulament este o lista de articole obligatorii (in functie de cursa). Trebuie sa vad ce am deja si sa fac rost de restul echipamentului.

Inca nu am inceput sa ma antrenez pentru cursa, mai am alte curse la care voi participa in urmatoarele saptamani si dupa voi putea sa ma gandesc la o strategie pentru anul viitor. Cu siguranta voi scrie aici despre cum merg antrenamentele pentru Transylvania30k.

Imaginea este preluata de aici.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.