Start UNIQA Asigurari Bucharest 10k & FAMILY RUN
Start cursa in 2016

M-am inscris la UNIQA Asigurari Bucharest 10k & FAMILY RUN

Am profitat de perioada de inscriere cu taxa minima pentru UNIQA Asigurari Bucharest 10k & Family Run si m-am inscris la proba de alergare 10km. Astfel pe 7 Aprilie 2019 voi alerga din nou in Bucuresti dupa cursa de o mila de luna trecuta.

Competitia (organizata de Bucharest RUNNING CLUB) ajunsa la editia a 4-a  va avea, pe langa cursa de 10km, proba de stafeta 2x5km, o cursa a tinerilor si cursa copiilor. Ma astept ca la categoria elite sa fie nume importante la start.

La fel ca in 2017 si 2018 imi doream sa alerg o cursa de 10km in prima parte a primaverii. Mi-ar fi placut sa particip din nou la Timisoara21k dupa ce am luat startul la precedentele doua editii (mai multe despre ce am facut la editia din 2018) dar a trebuit sa tin cont de faptul ca voi participa la Transylvania30k pe 18 mai. Am decis sa renunt la Timisoara21k dupa ce cursa a fost mutata in calendar de la sfarsitul lunii martie la inceputul lunii mai (lista concursuri de alergare pe sosea si montana in 2019).

Astfel a trebuit sa aleg o alta competitie la care sa particip iar cursa de 10km de la Bucuresti a fost cea mai buna optiune. Traseul este unul plat (pe care il stiu in mare parte dupa ce am alergat proba de semimaraton de la Bucharest Marathon) si sper sa realizez un nou record personal pe distanta de 10km. Pana la cursa de 30km din cadrul Transylvania100k raman 6 saptamani in care ma voi axa pe pregatirea specifica pentru alergare pe munte.

Revenind la dorinta mea de a alerga o cursa de 10km in primavara, vreau sa vad care este progresul fata de anii precedenti. In martie 2016 am alergat pentru prima data 10km (in aproximativ o ora) iar in martie 2017 si 2018 am stabilit noi recorduri personale pe aceasta distanta, in cadrul cursei de la Timisoara.

In momentul de fata cel mai bun timp al meu pe distanta de 10km este de 42min:27sec si a fost realizat in toamna cand am alergat semimaratonul la Bucuresti. Pentru cursa din primavara imi doresc sa cobor sub 40 de minute si in saptamanile premergatoare voi face mai multe antrenamente de viteza (fartlek, intervale si tempo). Asta depinde foarte mult si de cum va fi vremea in perioada respectiva pentru nu imi place sa alerg intervale cand sunt temperaturi scazute.

Acum ca sunt inscris la cursa nu imi ramane decat sa ma antrenez pentru atingerea obiectivului. 

Care este obiectivul tau pentru prima parte a anului 2019?

Imaginea din articol este realizata de Alex Petre si este preluata de pe pagina de Facebook a Bucharest 10k&FAMILY RUN.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*