Preinscriere CCC 2020
20%

M-am preinscris pentru cursa CCC din cadrul UTMB

Cum s-au deschis inscrierile pentru tragerea la sorti a curselor din cadrul UTMB, m-am si inscris pentru cursa de 100km CCC. Cursa consta in parcurgerea ultimilor 100km din UTMB.

In urma cu 2 ani am aflat despre UTMB si imediat am inceput sa ma gandesc sa particip la OCC. Aceasta era cea mai scurta cursa (56km) dar tot erau necesare puncte ITRA pentru inscriere. Bineinteles ca in acel moment aveam 0 puncte ITRA si nici nu participasem la curse mai lungi de 21km.

Pentru a obtine punctele necesare califciarii trebuia sa particip si sa termin curse mai lungi si mai dificile fata de cele la care luasem startul pana atunci. Nu m-am grabit sa ma inscriu la curse pentru a obtine puncte. In schimb am continuat sa ma antrenez si sa particip la curse pentru a acumula experienta.

Asa a mai trecut un an si aveam tot 0 puncte ITRA. Aveau sa ramana 0 puncte, pana in urma cu 7 luni cand am participat la Transylvania30k. A fost cursa care mi-a adus doua puncte ITRA . In combinatie cu schimbarea de regulament (Dinu a scris pe larg despre noile reguli ale UTMB) pentru inscrierea la cursele din cadrul UTMB mai aveam nevoie de inca doua puncte si eram calificat pentru OCC.

Acum chiar incepusem sa caut curse pe baza punctelor ITRA pe care le acordau. Cautarea nu a durat foarte mult. Eram inscris la Carpathia Trails, iar anuntul de pe pagina de Facebook in care organizatorii anuntau acordarea de puncte ITRA a venit la fix. Mai mult de atat, cu cele 4 puncte obtinute la Team Run Carpathia eram calificat si pentru CCC.

In putin mai mult de o luna am ajuns de la 0 puncte la situtia in care puteam sa aleg sa ma inscriu la OCC sau CCC. OCC era cursa la care visam de mai mult timp dar CCC trece prin Italia, Elvetia si Franta. In plus cuprinde si cei 56km ai OCC. Bineinteles ca traseul CCC trece si peste Grand Col Ferret, catarare ce incepe din Valle d’Aosta. Zona de care am aflat in urma cu mai multi ani cand urmaream Turul Italiei pe Eurosport.

Pana la urma am ales cursa care reprezinta o provocare mai mare pentru mine. 100km si aproape 6000m diferenta de nivel imi sunt o necunoscuta. Am facut primul pas spre CCC si m-am preinscris. Pentru moment imi ramane sa astept tragerea la sorti acolo unde sansele sunt impotriva participantilor.

Pe pagina de Facebook Chamonix Trail Actu am gasit informatii despre numarul de alergatori inscrisi/preinscrisi dupa 6 zile de la startul inscrierilor. Am pus datele in tabelul de mai jos:

Locuri disponibileAlergatori inscrisiAlergatori confirmatiLocuri ramase libereAlergatori pe loc disponibil
UTMB2300702079915014.14
TDS1600162211114891.01
CCC1900698035015504.27
OCC120058014607407.21

Am facut un calcul si sansele unui alergator cu un singur bilet la extragerea pentru CCC sunt in jur de 23%. Daca voi fi extras atunci CCC va deveni principalul obiectiv al anului 2020. Pana pe 9 ianuarie cand are loc extragerea nu o sa imi fac planuri legate de concursuri pentru anul viitor.

Ce concursuri ai in vizor pentru anul 2020? Astept raspunsul tau intr-un comentariu.

Despre Radu 76 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*