Varful Buila
Varful Buila

Mai mult timp pentru antrenamente

Usor, usor incepe sa se vada reversul anularii competitiilor de alergare din ultimele luni. Aceste anulari au dus la mai mult timp disponibil pentru antrenamente. Pe langa asta am mentinut si o constanta in orele de antrenament.

Situatia in tara si la nivel mondial nu arata deloc bine din cauza pandemiei de coronavirus. Nu imi doresc ca un astfel de factor sa fie la baza cresterii orelor de antrenament insa anularea concursurilor a contant.

In mod normal cu 1-2 saptamani inainte de un concurs incepeam sa reduc din volumul antrenamentelor. Apoi urma o perioada de recuperare dupa concurs in care volumul si intensitatea erau reduse. Tot 1-2 saptamani tinea si aceasta perioada. De aici au aparut si diferente in cifre de la o luna la alta. De exemplu in iunie 2019 am alergat 275km iar in iulie 2019 doar 175km. In aceasta luna (iulie 2020) am adunat 145km pana in acest moment, cand am trecut cu putin peste jumatatea lunii.

Dupa valul de anulari care a inceput in primavara mai sunt inscris la 3 concursuri care inca nu sunt anulate. La primul dintre acestea am decis sa nu particip chiar daca va avea loc. Am luat aceasta hotararare pentru a limita deplasarile in contextul evolutiei din ultimele zile a numarului de cazuri confirmate de coronavirus.

Voi continua antrenamentele de alergare si ciclism la nivelul din prima jumatate a anului. Poate parea o ocazie buna de pregatire pentru 2021 insa primele semne despre competiile de alergare din 2021 nu sunt bune. In Japonia a fost anulat Katsuta Marathon (10.627 finisheri in 2020) care urma sa aiba loc pe 31.01.2021. Pe site-ul maratonului de la Viena inscririle pentru 2021 sunt anulate pentru la toamna.

Nu aveam in plan sa particip la Katsuta Marathon insa ma astept sa se mai anuleze concursuri din 2021. In urma cu un an aveam in minte competitiile la care urma sa particip in 2020. Acum nimic nu pare sigur pentru anul 2021.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*