Parcul Nicolae Romanescu din Craiova
Parcul Nicolae Roamanescu

O noua repriza de zapada

Se incheie o saptamana care a inceput cu temperaturi de peste 10 grade si s-a ajuns pana la -10 grade. Schimbarea asta de temperatura s-a facut treptat iar pe parcurs am aut parte de vant, ploaie si ninsoare.

Din punct de vedere al alergarilor a fost o saptamana reusita in care am alergat 48km pe parcursul a patru alergari.

Am inceput saptamana de alergare marti, cu un antrenament de viteza. A fost un antrenament de tip „fartlek” (joc de viteza), in care am alternat un minut de alergare rapida cu un minut alergat mai usor.

Miercuri am anulat cele 30 de minute de alergare usoara programate. A fost o zi in care vantul a suflat foarte puternic astfel ca am inlocuit alergarea cu o sesiune de pedalat pe hometrainer.

La alergarea de joi am profitat de faptul ca inca erau temperaturi pozitive si am alergat 15km. A fost cea mai lunga alergare a saptamanii iar ritmul a fost unul lejer.

Asics Gel Fujiattack 5
Sireturi inghetate

In weekend au fost doua alergari pe frig dar in conditii diferite fiecare. Sambata am alergat pe zapada proaspata care incepea sa se topeasca. Inca din primul kilometru mi s-au udat incaltarile din cauza baltilor de pe drum. Nu a trecut foarte mult si am inceput sa simt apa la picoare. Probabil ca vechimea adidasilor (peste 600km alergati cu ei) isi spune cuvantul iar materialul de tip goretex nu isi mai face treaba. Pana la urma am alergat 10km.

Azi am luat parte la alergarea saptamanala de grup, care s-a desfasurat in Parcul Nicolae Romanescu. A fost o alergare de asfalt pentru ca aleile din parc sunt curatate de zapada. In final s-au adunat 12km de alergare la un ritm lejer, de socializare.

Sper ca vor creste temperaturile in zilele urmatoare pentru ca trebuie sa incep antrenamentele specifice pentru UNIQA Asigurari Bucharest 10k & Family Run .

Pe unde ai alergat in aceasta saptamana? Astept raspunsul tau intr-un comentariu.

Despre Radu 76 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*