Padurea Bucovat
Padurea Bucovat

Pe unde ma mai antrenez

Perioada ianuarie – februarie o folosesc pentru a acumula kilometri in vederea dezvoltarii unei baze aerobe cat mai buna. Antrenamentele de viteza nu sunt o prioritate in acest moment in afara de 1-2 kilometri alergati mai tare ici colo sau cateva accelerari.

Aproape toate alergarile de pana acum au fost in interiorul orasului astfel ca a fost destul de greu sa acumulez diferenta de nivel. Cu toate acestea mi-am propus sa am cel putin 300 de metri diferenta de nivel pe saptamana. Mi-a iesit asta pana acum si am ajuns la 2174 metri diferenta de nivel in 2019.

2174 de metri este putin in comparatie cu cei in jur de 2400 de metri care ma asteapta in luna mai la proba de 30km din cadrul Transylvania100. Pentru asta voi incerca sa adun mai multa diferenta de nivel in saptamanile urmatoare. Sper ca vremea va fi favorabila pentru alergari mai lungi, care sa contina repetari in panta.

Alergarile de pana acum au avut ca scop imbunatatirea andurantei si a bazei aerobe astfel ca le-am alergat la un ritm lejer. Pe langa asta m-am folosit de terenul mai valonat pentru a lucra coordonarea picioarelor si stabilitatea.

Mai jos sunt zonele pe unde m-am antrenat pana acum in 2019:

 1. Gradina Botanica „Alexandru Buia” din Craiova
  • Aici am alergat majoritatea alergarilor sub 10km, in principal am dat ture pe pista de alergare. Am profitat si de ridicaturile de pamant de langa pista pentru putin trail si teren valonat. Vremea la aceste alergari a fost foarte variata, de la temperaturi de -10 grade si pana la ninsoare, ploaie sau soare.
 2. Pe trotuarele din oras
  • Am alergat in special in perioada cu temperaturi negative si au fost alergari scurte de 30-40 minute. Cu toate acestea am profitat de strazile inclinate si astfel ajungeam sa adun pana la 200m diferenta de nivel la o alergare de 5-6km.
 3. Parcul Nicolae Romanescu
  • Au fost putine alergari pe care le-am facut in parc dar toate au avut peste 10km. Tot aici am dat si ture pe un circuit de 300 metri si 10-15 metri diferenta de nivel. Ritmul de pe circuit era spre tempo pe zona de urcare si lejer pe coborare.
 4. Padurea Bucovat
  • Este cea mai buna optiune de trail in apropierea Craiovei. Diferentele de nivel nu sunt foarte mari, insa se pot face repetari pe urcari care au intre 50-70 de metri diferenta de nivel. Daca lungimea catararilor nu este impresionanta, ele sunt piperate de panta medie care poate ajunge chiar si la 15%.

In continuare voi continua sa alerg prin zonele de mai sus pentru a avea un mixt de alergari pe asfalt si trail. Urmaresc sa cresc distanta alergarilor din weekend si asta se va reflecta in distanta saptamanala. Mai sunt mai putin de doua luni pana la UNIQA Asigurari Bucharest 10k & FAMILY RUN si momentan sunt in grafic pentru atingerea obiectivului propus.

Pe unde te antrenezi in aceasta perioada? Astept raspunsul tau intr-un comentariu.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*