Ziua-Sportului-Paralimpic-2019
Ziua Sportului Paralimpic 2019

Peste 1500 de alergători au luat startul la ediția a10-a a DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Ediția cu numărul 10 a DHL Carpathian Marathon powered by MPG este una a recordurilor iar cel mai important record îl reprezintă chiar suma de aproximativ 20.000 de euro strânsă pentru susținerea Comitetul Național Paralimpic. La start s-au aflat alergători din 15 țări iar proba de semimaraton a avut cu 25% mai mulți alergători față de ediția precedentă. În paralel a avut loc și Ziua Sportului Paralimpic iar sportivii paralimpici au luat startul la proba de Ștafetă, ciclism și ciclism în tandem.

La finalul celei de-a 10-a ediții a DHL Carpathian Marathon powered by
MPG, aproape 20,000 de euro vor fi donați în beneficiul sportivilor paralimpici! Este cea mai mare sumă strânsă până acum, datorită celor peste 1.500 de alergători care au luat startul sâmbăta trecută, la Cheile Grădiștei, Fundata, și a numeroșilor sponsori care s-au alăturat acestei ediții. Evenimentul din inima Carpaților a cucerit participanții și susținătorii prin peisajele fantastice, traseele memorabile, greu de descris în cuvinte, atmosfera plină de energie și șansa de a face bine, de a contribui la viitorul sportului paralimpic românesc.

Proba de Semimaraton (21km) a fost favorită și în acest an și a strâns la linia de start cel mai mare număr de participanți, cu 25% mai mulți alergători față de ediția precedentă, mai precis, peste 450 de iubitori de mișcare. La Maraton (42km) s-au înscris peste 120 de alergători, iar
proba de Ștafetă (7km) a fost și ea un real succes, 155 de echipe luând startul sâmbătă, în echipe de 3 sau de 6 persoane. O creștere impresionantă s-a înregistrat și la Cursa Copiilor, unde s-au înscris 300 de copii, cu 100 mai mult față de anul trecut.

Sportivii paralimpici români au luat și ei startul în concurs în proba de Ștafetă, iar în plus față de alți ani, atleții de la tandem, semi-văzători și nevăzători, au participat la eveniment pe bicicletă, alături de ei fiind și doi utilizatori de fotoliu rulant, la categoria hand bike. Ziua Sportului
Paralimpic s-a desfășurat în paralel cu evenimentul și a cuprins cinci activități sportive, tenis de masă, tir cu arcul, tenis de câmp, blind football și goalball, sportivii paralimpici oferind adevărate demonstrații de îndemânare și de talent. Numeroși copii și adulți au venit să îi cunoască și au putut practica sport alături de ei.

„Pentru noi, evenimentul acesta e o ocazie deosebită de a promova sportul adaptat și mă bucur că deja suntem cunoscuți și creăm conexiuni. Ziua Sportului Paralimpic s-a derulat în paralel cu DHL Carpathian Marathon și s-a bucurat de succes. Sunt foarte încântat de reacțiile oamenilor, au jucat sport alături de noi, copiii au fost fascinați de tir cu arcul. Vă mulțumim pentru sprijin, pentru ocazia de a ne face mai vizibili. Să fim în mișcare și să ne vedem cu bine și la anul!”, a subliniat Ciprian Anton, vicepreședintele Comitetului Național Paralimpic.

Ambasadori-DHL-Carpathian-Marathon-2019
Ambasadori DHL Carpathian Marathon

Parte dintre ambasadorii și susținătorii DHL Carpathian Marathon powered by MPG au fost sâmbătă la eveniment dorindu-și să se aventureze și să trăiască LIVE această experiență inedită. Dragoș Bucurenci și dr. Șerban Damian au alergat la Semimaraton, Mihai Morar și Otniela Sandu au făcut echipă în proba de Ștafetă alături de Daniel Kearvell, iar Chef Simona Pope le-a fost alături cu încurajări și cu aplauze și a participat activ la atelierele desfășurate în cadrul Zilei Sportului Paralimpic.

„Acest eveniment e prima competiție la care particip. N-am mai alergat pe munte, îl iubesc, dar iubesc să-l admir. M-au convins cauza de a alerga pentru sportivii paralimpici și starea pe care o am de fiecare dată când ajung în munți. A fost greu să nu mă fure peisajul. Absolut superb! O să-mi rămână trei lucruri în minte după această competiție: clopotele vacilor, mirosul de balegă și super femeia pe care am întâlnit-o pe traseu. Am fost parteneri pe mai mult de jumătate din cursă. Pe coborâre, puteam să merg mai repede, dar am vrut să terminăm proba împreună. Asta înseamnă conexiunea umană de la un astfel de concurs. Sper să mă vedeți ani mulți de acum înainte la linia de start, ca un dependent de alergare”, a declarat Mihai Morar.

„Sunt foarte entuziasmată că am avut ocazia să particip și anul acesta la eveniment! De această dată nu am alergat, însă am fost implicată în toate atelierele desfășurate de sportivii paralimpici, pentru că am vrut să văd exact ce reprezintă ele, cât sunt de grele sau de ușoare. M-am bucurat că a venit atât de multă lume să alerge, să-i susțină pe acești sportivi și sper să
ne adunăm cât de mulți și la următoarele ediții, pentru că ei merită toate eforturile noastre, sunt extraordinari!”, a declarat Chef Simona Pope.

„A fost o ediție memorabilă, în urma căreia am strâns o sumă record în beneficiul sportivilor paralimpici români. Ce mă bucură cel mai tare e să constat participarea în număr din ce în ce mai mare a copiilor. Vremea a ținut cu noi, cursa a fost fantastică, iar echipa de Ștafetă în care am alergat alături de Mihai Morar și de Otniela Sandu s-a clasat pe locul 4 în categorie. Este un eveniment care crește de la an la an și le mulțumesc tuturor pentru implicare și participare. A fost minunat!”, a declarat Daniel Kearvell, Director General DHL Express România.

Iulian Filipov a scos cel mai bun timp în proba de Maraton, la
masculin, (3:53:17), iar Ionela Iorga, la feminin (5:18:20)! În proba de Semimaraton, Locul I a fost adjudecat, la masculin, de Hunor Albert (1:51:39), iar la feminin de Ilinca Maria Tempeanu (1:58:51).
În probele de Ștafetă (7 km), la echipele de 3 persoane, podiumul a fost cucerit de: Trupa lui Fane (1:51:47) – cea mai bună ștafetă de masculin, Moieciu biathlon team (2:10:15) – cea mai bună ștafetă de mixt și de Fetele din SMFA (2:17:56) – cea mai bună ștafetă de feminin. Pentru
echipele de 6 persoane, cea mai bună ștafetă de masculin a fost Team Sponsor (3:54:08), Smile Experts (3:29:43) a fost desemnată cea mai bună ștafetă de mixt, iar echipa DHL – MPG (4:24:51) și-a adjudecat titulatura de cea mai bună ștafetă de feminin. Rezultatele complete sunt disponibile pe www.maratondhl.ro/

Toate detaliile despre eveniment, cât și albumele foto și filmul evenimentului, sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro și pe pagina Facebook DHL Maraton.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*