Eliud Kipchoge la lansarea INEOS 1:59 Challenge
Lansare INEOS 1:59

Petrolul, sub doua ore si Eliud

Kenyanul Eliud Kipchoge va incerca sa alerge in toamna acestui an un maraton sub doua ore. Incercarea va avea loc in cadrul unui eveniment privat , denumit Ineos 1:59 Challenge. Va fi al doilea eveniment de acest gen in care este implicat Eliud, dupa Breaking2.

In spatele acestui proiect se afla compania Ineos, care ii apartine controversatului om de afaceri britanic Jim Ratcliffe. Implicarea in sport a acestei companii este din ce in ce mai mare. Recent au preluat echipa de ciclism „Sky”, care si-a schimbat numele in Team Ineos.

Data lansarii proiectului Ineos 1:59 Challenge nu a fost una intamplatoare. La data de 6 mai 1954, Sir Roger Bannister alerga pentru prima data o mila in mai putin de 4 minute. Cronometrul a fost oprit dupa 3 minute si 59.4 secunde iar britanicul intra in istorie cu o realizare care era considerata imposibila. La momentul respectiv acesata performanta a fost record mondial si 46 de zile mai tarziu avea sa fie doborat de John Landy, rivalul lui Bannister.

In momentul de fata stim faptul ca tentiva lui Eliud va avea loc in toamna acestui an. Ramane de vazut daca noua incercare va fi eligibila de record mondial. Pentru asta Berlin Marahton ar fi cea mai indicata competitie pentru un maraton sub 2 ore. Sansele sunt mai mari sa vedem un nou eveniment privat cum a fost cazul Breaking2.

Va merge Eliud pe calea usoara sau de data asta va alerga in conditii eligibile de record mondial? Va fi sprijinit si de Nike cu un nou model de pantof de alergare? Sunt intrebari care isi vor gasi raspunsul in lunile urmatoare.

Pentru Ineos este o miscare de marketing din care este de asteptat sa profite la maxim indiferent de reusita proiectului. Pana la urma un proiect gen Breaking2 este la fel de neeligibil pentru un record mondial ca o alergare din varful muntelui pe un traseu care coboara pe toata distanta sa.

Va reusi Kipchoge sa alerge 1:59 la toamna? Astept opinia ta intr-un comentariu.

Imaginea este preluata de pe FloTrack.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*