Plan de antrenament
Plan de antrenament

Pregatirea pentru Cozia Mountain Run

Dupa doua luni de la Semimaraton Cozia-Calimanesti voi participa la un nou concurs in zona Cozia. Este vorba despre Cozia Mountain Run si voi lua startul in proba de semimaraton. Cursa are o lungime a traseului de 21km si aproximativ 1000m diferenta pozitiva de nivel.

Este o perioada de aproape doua luni intre cele doua concursuri de la Cozia si pentru mine aceasta perioada a inceput cu mai multe zile de pauza din cauza durerilor la glezna si retragerea de la Retezat Sky Race (despre care am scris aici).

Am reluat usor alergarile, astfel ca a fost o prima saptamana cu 20km alergati. Glezna era in regula astfel ca am inceput sa cresc distantele si weekend-ul din Poiana Brasov a fost perfect pentru a acumula si ceva diferente de nivel (despre aceste alergari am scris aici). Weekend-ul se incheia cu 40km alergati si aproape 2000m diferenta pozitiva de nivel.

Au urmat 3 saptamani de alergari in Gradina Botanica si Parcul Nicolae Romanescu. Totul a decurs bine, am introdus si o zi de viteza in program. In aceasta zi am alergat diverse intervale: 6x3min, 8x2min, 10x1min, pentru a avea o diversitate de la saptamana la saptamana.

In wekend era timpul perfect pentru a alergare lunga, au fost alergari de 20km, 22km si 18km tocmai pentru a alerga un timp comparativ cu cel din cursa.

Rezultatul acestor wekend-uri a fost faptul ca am incheiat luna iunie cu 210km alergati si aproape 3000m diferenta de nivel.

In aceasta saptamana incerc sa reduc volumul pentru a fi in forma buna la cursa de sambata. Cu toate ca este prima participare la cursa si pentru prima data cand voi alerga traseul in aceasta configuratie (am mai parcurs anumite portiuni din traseu), am ca obiectiv clasarea pe unul din primele 10 locuri.

Poate parea un obiectiv indraznet dar am incredere in antrenamentele pe care le-am facut si sper ca ma voi simti bine in ziua cursei. Vom vedea in articolul de dupa cursa daca socoateala de acasa se potriveste cu realitatea din cursa.

 

Imaginea este preluata de aici.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.