Turul Frantei 1986
lemond (greg) hinault (bernard)

Rendezvous pe Alpe d’Huez

In etapa de maine din Turul Frantei vom avea parte de un final clasic pe Alpe d’Huez. Etapa are 175km si va trece peste Col de la Madeleine si Col de la Croix de Fer inainte de ascensiunea finala pe Alpe d’Huez, unde in 1986 Bernard Hinault si Greg LeMond treceau impreuna linia de sosire.

Este aproape imposibil sa vedem maine doi ciclisti trecand linia de sosire impreuna fara sa sprinteze. Miza este una mare, rivalitatile sunt prezente chiar si in interiorul echipelor iar fiecare secunda castigata este foarte importanta.

Este o etapa in putem sa avem parte de reveniri in clasamentul general sau pentru altii va fi etapa in care isi vor lua adio de la victoria finala sau chiar podium. Plasarea la mijlocul Turului a acestei etape va duce la un spectacol frumos pentru ca majoritatea ciclsitilor inca mai au suficiente resurse si cu siguranta multi se vor gandi la victoria de etapa. Nu va fi cazul pentru Chris Froome care s-ar multumi sa castige Turul si fara victorie de etapa.

Etapa a 11-a a fost o demonnstratie de forta din partea echipei Sky care a castigat etapa prin Geraint Thomas, care a preluat si tricoul galben. Acesta are un avans in clasamentul general de 1min:25sec in fata coechipierului sau Chris Froome. Este interesant cum va aborda Sky cursa in continuare, va avea Froome libertatea sa atace pentru a prelua tricoul galben sau duelul dintre ocupantii primelor doua locuri va fi transat de conducerea echipei?

In momentul de fata principalul rival al celor de la Sky este olandezul Tom Dumoulin care ocupa locul 3 in clasamentul general, la 19 secunde in spatele lui Froome. De luat in seama este si Primoz Roglic care a raspuns bine la atacuri pana acum si a lasat impresia ca poate mai mult.

Un lucru este clar, daca cineva isi doreste sa le ia celor de la Sky tricoul galben nu mai poate astepta saptamana a 3-a a Turului. Trebuie sa actioneze inca de maine si sa castige secunde sau chiar minute in clasament. Este o misiune care pare imposibila, insa cu tactica potrivita echipa Sky poate fi prinsa pe picior gresit. Aici ma gandesc la o ambuscada a la Contador, ce i-ar putea surprinde pe Froome si Geraint Thomas. Un atac furibund inca din startul etapei si formarea unui grup de 20-30 de ciclisti care sa colaboreze la trena.

Pentru sprinteri va fi o noua etapa infernala in care se vor lupta sa ajunga la final in timpul limita. Indiferent de doznodamantul etapei, sper ca va fi un spectacol frumos si o etapa care va intra in istoria Turului.

Imaginea este preluata de aici.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*