Plutonul in Turul Frantei
Turul Frantei 2013

Trenuletul fara conductor porneste pe „ruta Turul Frantei”

Accidentul lui Chris Froome a fost unul foarte grav si nu cred ca isi dorea cineva ca britanicul sa lipseasca in acest mod din Turul Frantei 2019. Absenta lui Froome a dat calculele peste cap calculele si a scazut sansele sa fim martorii unui Tur istoric. O posibila victorie a lui Froome ar fi insemnat trecerea in plan secund a aniversarii celor 50 de ani de la prima victorie obtinuta de Eddie Merckx.

„I don’t know where to go from here.” – Spunea Michael Matthews dupa vestea ca Tom Dumoulin nu va lua startul in Turul Frantei. Asta se intampla la Sunweb, o echipa care nu este orientata 100% pe Turul Frantei iar Dumoulin avea ca principal obiectiv Turul Italiei in acest an. Poate parea suprinzatoare declaratia lui Matthews dar de la inceputul anului s-a antrenat cu gandul ca il va sustine pe Dumoulin in iulie. La Matthews este poate pentru prima data cand se pregatea pentru un asemenea obiectiv dar cu siguranta nu este pentru prima data cand intreaga echipa Ineos se pregatea sa il sustina pe Froome in tentativa lui de castigare a tricoului galben.

Situatia poate parea simpla pentru ca in echipa Ineos se afla Geraint Thomas, chiar detinatorul titlului. Anul trecut a fost diferit, in echipa se afla Froome iar Kwiatkowski, Poels si ceilalti duceau trena tot pentru Froome chiar daca tricoul galben era purtat de Thomas. Senzatia este ca ce a reusit Geraint Thomas anul trecut este „a one time victory” iar colegii lui s-ar putea sa stie mai bine asta.

Chiar si cu un Geraint Thomas care poate sa piarda minute in munti, Ineos pare ca tot detine „asul din pachet”. Este vorba despre columbianul Egan Bernal care a castigat Paris-Nisa in martie si Turul Elvetiei saptamana trecuta. Va exista motivatie in cadrul echipei sa dupa trena pentru Thomas sau Bernal? Are cine sa dupa trena in cazul in care Ineos nu va pune „stapanire” pe cursa?

In momentul de fata este greu pentru oricine sa vina cu o echipa pregatita sa controleze Turul Frantei cand strategia de la inceputul anului se baza pe faptul ca Ineos o sa duna trena mai mereu. Asta poate sa duca la o situatie similara cu anul 2006 (nu ma refer la Floyd Landis 😀 ) cand o evadare a dat castigatorul Turului.

In conditiile in care Bernal l-a „cerut” pe Castroviejo in echipa, Thomas este la un nivel mai slab decat anul trecut iar „the loyal lieutenants” (Kwiatkowski si Wout Poels) se pot gandi la o clasare pe podium (de ce nu chiar tricoul galben) mai sunt cei de la Ineos „toti pentru unul”?

Imaginea este preluata de pe Cycling Weekly.

Despre Radu 75 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*