Competitie de alergare Maratonul Olteniei
Maratonul Olteniei 2018

Voi lua startul pentru prima data la Maratonul Olteniei

Duminica, 26 august voi lua startul la proba de semimaraton din cadrul Maratonului Olteniei editia 2018. Este pentru prima data cand particip la aceasta competitie, nu am mare idee despre cum arata traseul si nici cum sunt amplasate punctele de hidratare. Stiu doar ca este o urcare mai abrupta in primii 3-4km.

Anul trecut competitia din Ramnicu Valcea a avut loc in acelasi weekend cu Corcova Trail Race si am ales sa iau startul la Corcova, fiind atras de ideea de alergare prin podgorii. Intre timp Corcova Trail Race a fost mutata de la sfarsitul lunii august la inceputul acesteia, astfel ca am participat si anul acesta la competitia dintre vii. Despre participarea la Corcova am scris mai multe aici.

Revenind la Maratonul Olteniei, este o competitie peste care nu puteam sa sar, mai ales ca este o locatie aproape de Craiova. Am fost atent la moemntul in care s-au deschis inscrierile, astfel ca m-am inscris inca din luna martie pentru a profita si de perioada cu taxa de inscriere redusa. Noutatea de anul acesta este proba de maraton, care se va desfasura pentru prima data la Maratonul Olteniei, pe langa traditionalele intreceri de MTB si probele de 10km si semimaraton la alergare.

Am ales sa ma inscriu la proba de semimaraton pentru ca este distanta cea mai lunga pentru care sunt antrenat in momentul de fata si sper sa obtin o clasare cat mai buna, poate chiar sa depasesc locul 15 de la Corcova Trail Race. Fiind prima participare nu o sa imi fixez un obiect de timp sau pozitie in clasament pentru ca nu cunosc traseul si in plus s-ar putea sa fie destul de cald la start.

Antrenamentele le-am facut in mod normal, fara sa acord o atentie deosebita pentru Maratonul Olteniei, ar fi prins bine niste antrenamente pe deal dar asta este putin mai dificil de facut cand vine vorba despre Craiova.

Voi merge la Ramnicu Valcea de sambata pentru a fi odihnit in dimineata cursei si in plus voi profita de ziua de sambata pentru o mica recunoastere a zonei de inceput a traselui. Cu siguranta voi face si galerie pentru participantii la probele de MTB, care se desfasoara sambata 25 august.

Maratonul Olteniei va fi o competitie lejera pentru mine, in care vreau sa ma bucur de peisaj si de atmosfera de concurs. Voi reveni cu impresiile de la Ramnicu Valcea intr-un nou articol.

 

Imaginea este preluata de aici.

Despre Radu 78 de articole
Participant la numeroase evenimente de alergare si ciclism, in 2016 a pedalat 400km in 21h. Proba de semimaraton din cadrul Bucharest Marathon a insemnat un nou record personal (1h:32m:23s timp oficial) si locul 81 la general pentru Radu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*